Pénzvilág & karrier - IT-ismeret nélkül nem lesz munka

2009.12.02.

Egy friss tanulmány szerint öt év múlva Európában a munkahelyek 90 százaléka elképzelhetetlen lesz már információs technológiai, azon belül internetes ismeretek nélkül, jelenti az MTI alapján a Magyar Nemzet.

A Microsoft számítástechnikai cég megrendelésére készült tanulmány megállapításai szerint az információs technológiai (IT) képzettség növelése hozzájárulhat a nemzetközi gazdasági válság negatív hatásainak leküzdéséhez is. Ezzel Eva Uddén Sonegard, az uniós elnökséget adó Svédország munkaügyi minisztériumának államtitkára is egyet értett.

Jan Mühlfeit, a Microsoft európai igazgatója leszögezi: a kormányoknak is megfelelő befektetéseket kell eszközölniük az oktatásba és képzésbe annak biztosítása érdekében, hogy a dolgozók kellően alkalmazkodhassanak a korszerű munkakövetelményekhez. A tanulmány - amely az IDC kutatóintézet 13 európai országban, köztük Magyarországon végzett felmérésein alapul - azt is megállapította, hogy ma még a kelet- és közép-európai országokban kisebb az IT-követelményeket támasztó munkahelyek aránya, mint Nyugat-Európában, de öt éven beül az arány kiegyenlítődik.

Galaxy NETWORK
hirdetés